Horeca Den Haag ondanks afsluitingen gebaat bij kerntop

Populaire vakantiebaan: de strandtent
Populaire vakantiebaan: de strandtent
DEN HAAG - De horeca in Den Haag heeft op lange termijn baat bij de kerntop eind deze maand. Dat zeggen onder anderen de Nationale Coördinator Terrorismebestrijdingen Veiligheid en Koninklijke Horeca Nederland.
Ook al kunnen afgesloten wegen zorgen voor minder klanten en lagere inkomsten, bedrijven hebben op de lange termijn baat bij de NSS-top. ‘Een internationale congresganger geeft ruim 2,5 keer zoveel uit als een gemiddelde vakantieganger’ legt een woordvoerder van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen uit. ‘De kerntop is een ander type congres en de impact ligt er vooral op het gebied van imago, zeker op de lange termijn.’
Horeca aan de Scheveningse boulevard gaven eerder aan bang te zijn dat mensen hun zaken gaan mijden door de kerntop. Voor, tijdens en na de nucleaire top zijn wegen in het gebied tussen Den Haag en Amsterdam afgesloten. Daardoor zijn horecazaken langs de snelweg A4 bijvoorbeeld kortstondig afgesloten van de buitenwereld en zijn andere hotels, bedrijven en horeca in de regio slecht te bereiken.