Geen boetes voor te hard rijden op de A4 bij Hoofddorp

DEN HAAG - Automobilisten die afgelopen week zijn geflitst op de A4 bij Hoofddorp, krijgen geen bekeuring in de brievenbus. Justitie verscheurt de bekeuringen omdat er daar niet geflitst had mogen worden aangezien het een stuk snelweg met trajectcontrole is. Dat laat het Openbaar Ministerie aan de VID weten.
In Nederland zijn in totaal 12 trajectcontrolesystemen, maar daarvan zijn er momenteel maar 3 in gebruik. De rest staat uit voor onderhoudswerkzaamheden. Het trajectcontrolesysteem op de A4 staat ook uit, maar de borden waarop de controles worden aangekondigd waren nog niet verwijderd of afgeplakt. Zolang dat nog niet gebeurd is mogen er geen aparte controles plaatsvinden.
Alleen de systemen op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, de A4 bij Leiden en de A12 bij Woerden zijn nog in werking. Bij de invoering van meetmethode betoogde het Openbaar Ministerie dat 'weggebruikers best even wat gas mogen geven, als ze de snelheid daarvoor of daarna maar compenseren'. Maar dat kan negatief uitpakken als er op die stukken snelweg ook nog wordt geflitst.