[VIDEO] Zo gaat het beachvolleybalstadion op de hofvijver eruit zien

DEN HAAG - De finales van het WK beachvolleybal in 2015 vinden plaats op een ponton in de hofvijver in Den Haag. Het stadion gaat plaats bieden aan 5.500 mensen. Voor regerend wereldkampioenen Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer de ideale kans om hun titel te prolongeren.
De festiviteiten rondom het evenement zullen grotendeels georganiseerd worden op het Plein. Ook Scheveningen speelt een belangrijke rol bij het toernooi: de eerste ronde wordt voor een deel afgewerkt in het beachstadion op het strand en daarnaast wordt er een recordpoging gedaan: op het strand komen 500 volleybalveldjes, waarop door 5000 amateurs gebeachd zal worden.
Wethouder Karsten Klein is erg blij met de komst van het evenement. 'Naast evenementen als het WK Hockey en de Volvo Ocean Race is dit ook een topevenement voor Den Haag. Het wordt het grootste sportevenement in Nederland in 2015.' De wedstrijden worden niet alleen in Den Haag afgewerkt: ook op de Dam in Amsterdam, voor het stadhuis in Apeldoorn en waarschijnlijk bij het Centraal Station van Rotterdam zijn wedstrijden. Maar de spelers in de knockoutfase hebben tijdens hun smashes en blocks allemaal uitzicht op de iconische gebouwen van het Binnenhof.