Noordzee Zomerfestival afgeblazen door werkzaamheden aan Katwijks strand

Heineken bier
Heineken bier
KATWIJK - Het Noordzee Zomerfestival kan dit jaar niet doorgaan door de werkzaamheden aan de kust van Katwijk. Aannemer Ballast Nedam wil niet dat het tiendaagse evement in augustus doorgaat.
De tent van het festival zou op een nieuw evenemententerrein komen bij hotel Noordzee, maar dat is dan nog een bouwput, zegt de aannemer. Ballast Nedam gaf daarom een negatief advies voor de vergunning van het festival.
Voor de organisatie is het een grote teleurstelling dat de twaalfde editie van het zomerse festival niet door kan gaan. 'We hebben er alles aan gedaan en alternatieven aangedragen', zegt voorzitter Willem Schonenberg. De alternatieve locaties van de gemeente waren niet op het strand. Dat is volgens de voorzitter onbespreekbaar. 'Het festival hoort op de plek aan het Katwijkse strand', vindt Schonenberg.

In gesprek met de gemeente

De organisatie zegt al een jaar in gesprek te zijn met wethouder Daan Binnendijk over de mogelijkheden dit jaar. Volgens de afspraken kon de festivaltent op het nieuwe evenemententerrein worden geplaatst. Het negatieve advies van de aannemer gooide roet in het eten. Ook het voorstel van een kleinere versie van het festival haalde het niet.

Noordzee Zomerfestival

Op het zomerfestival zijn tal van activiteiten voor jong en oud, zoals muziek en spel. Jaarlijks wordt tijdens de feestweek het Nederlandse Kampioenschap Touwtrekken gehouden. Het festijn trekt elk jaar zo'n 25.000 bezoekers.