Willem-Alexander bij Grondwet Festival in Den Haag

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander is op zaterdag 29 maart aanwezig bij het Grondwet Festival in Den Haag, onderdeel van de viering van 200 Jaar Koninkrijk.
Op 29 maart bestaat de grondwet precies 200 jaar. Om dat te vieren, gaan deuren open die normaal gesloten zijn voor het publiek. Zo kan er een kijkje worden genomen in de Ridderzaal, de Eerste en Tweede Kamer, het Vredespaleis en het Kabinet van de Koning.
In het kabinet kan je zomaar Willem Alexander tegenkomen. De koning is van plan om de originele grondwet uit 1814 en diverse officiële koninklijke besluiten, die daar ter inzage liggen, te bekijken.

Riddertournooien

Ook buiten gebeurt van alles. Op het Plein, rondom de Hofvijver en op het Korte- en Lange Voorhout zijn gevarieerde activiteiten als riddertoernooien, workshops en demonstraties van bijvoorbeeld de Koninklijke Landmacht.
Koning Willem-Alexander zal op het Lange Voorhout door een levensgrote versie van het Grondwetboek lopen. Daarna gaat hij langs bij het oorspronkelijke woonhuis van Gijsbert Karel van Hogendorp aan de Kneuterdijk 8. Van Hogendorp is de belangrijkste auteur van de grondwet.

Scholierendebat

Als afsluiting woont de koning nog een van de voorrondes van het scholierendebat bij in het stadhuis van Den Haag.