De Omroep West verkiezingskaravaan is donderdag in Katwijk

KATWIJK - De Omroep West-verkiezingskaravaan is donderdag in Katwijk. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Er moet in Katwijk een cultuurhuis komen. Een theater met 200 zitplaatsen en de bibliotheek. De raad is daarmee akkoord, maar als het aan de VVD ligt, moet het plan alsnog worden teruggedraaid. De kosten zijn 15 miljoen euro. Over de locatie is nog onduidelijkheid.

Eindelijk een jachthaven?

In Katwijk wordt al meer dan 60 jaar gesproken over de realisatie van een jachthaven. De ondernemers zien het wel zitten, het is goed voor de economie, maar de christelijke partijen hebben zo hun bedenkingen. Een jachthaven zou de zondagsrust kunnen verstoren en dat zou de identiteit van Katwijk aantasten.

Een tunnel voor de N206

Katwijk wordt sinds jaar en dag doorsneden door de provinciale weg de N206. Wordt het zo langzamerhand niet tijd voor een tunnel om lawaai en stank tegen te gaan? De verwachting is dat de verkeersdrukte alleen maar toe gaat nemen door de aanleg van de Rijnlandroute waar de N206 op aansluit.

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit café De Lindeboom, Voorstraat 36 in Katwijk. Iedereen is daar welkom!

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur zijn de verslaggevers donderdag regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit café De Lindeboom in Katwijk worden uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.