TU Delft heeft wereldwijd hoog aanzien

DELFT - De TU Delft behoort tot de vijftig beste universiteiten van de wereld. Op de jaarlijkse lijst van universiteiten met de beste reputatie staat de TU op de 42e plaats.
Collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg van de TU Delft reageert verheugd over deze hoge positie, maar plaatst de ranglijsten wel in perspectief. ‘Het samenstellen is geen exacte wetenschap. Het maakt nogal wat uit wie de enquêtes ingevuld terugsturen.’ Hij noemt het wel een inspiratiebron en opsteker.
De TU Delft is één van de vier Nederlandse universiteiten in de top 100 die is samengesteld door een steekproef onder ruim 10.000 academici wereldwijd. Die werden om hun mening gevraagd over universiteiten in de wereld.

Universiteit Leiden

Na de TU Delft, is van alle Nederlandse universiteiten die in Amsterdam uitgeroepen tot de beste. Daarna volgen de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. De Universiteit Leiden wordt minder goed gewaardeerd dan een jaar geleden.
Het is voor het eerst dat een Nederlandse universiteit tot de beste vijftig behoort. Volgens de opstellers van de ranglijst zijn de resultaten van de Nederlandse universiteiten dit jaar wisselend.

Lijstjes

Volgens de Vereniging van Universiteiten geeft de lijst een goed beeld hoe Nederland er wereldwijd voor staat. ‘We zijn tevreden over de uitkomst, maar weten ook dat zulke lijstjes niets zeggen over de kwaliteit van onderwijs’, aldus een woordvoerder.
Net als vorig jaar voert de Amerikaanse Harvard University de lijst aan, voor nog zeven Amerikaanse en twee Britse universiteiten in de top 10.