Strandtenthouders op Scheveningen beboet voor opbouw in avond

SCHEVENINGEN - Strandtenthouders op Scheveningen zijn beboet voor het opzetten van hun restaurants op het strand. Dat zei voorzitter Heino Walbroek van de Vereniging van Strandexploitanten bij Radio West.
‘Blijkbaar heeft handhaving besloten dat in de avond opbouwen niet mag, maar ik weet niet beter dat ’t wel toegestaan is’, aldus Walbroek die daarmee zijn verbazing uitspreekt. Hoeveel strandtenthouders zijn beboet, is niet duidelijk.
De strandtenthouders op Scheveningen trekken alles uit de kast om zo snel mogelijk hun restaurants op te bouwen. Reden is dat er voor komend weekend erg mooi weer wordt voorspeld en zondag de CPC Loop wordt gehouden. ‘Een unieke kans’, laat Walbroek weten. Hij verwacht dat tachtig procent van de strandtenten op Scheveningen dan open is.

Ook herfstvakantie open

Walbroek hoopt op een beter strandseizoen dan vorig jaar. ‘Het was toen dramatisch tot 1 juli.' De voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten is optimistisch. ‘Voor het eerst mogen we ook in de herfstvakantie open blijven. Dat kan veel goed maken.’

UPDATE 13.00 uur

De gemeente laat weten dat 's nachts opbouwen gewoon is toegestaan. Er zijn drie boetes uitgedeeld voor laden en lossen vanaf de boulevard na 11.30 uur 's ochtends.