PvdA-lijsttrekker Rabin Baldewsingh prominent in glossy PvdA

DEN HAAG - PvdA-lijsttrekker Rabin Baldewsingh prijkt prominent op een glossy dat de PvdA eenmalig heeft uitgebracht. Het blad, Den Haag 14, is een uitgave van de landelijke PvdA, speciaal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Baldewsingh kwam afgelopen weekeinde in het nieuws, nadat hij zich zorgen maakte over de verschraling van de lokale journalistiek. Hij sprak uit dat journalisten in het algemeen te weinig tijd nemen of hebben om de politiek diepgravend te volgen.
Volgens Baldewsingh beperkt de journalistiek in Den Haag zich vaak tot 'her en der een relletje'. De PvdA-lijsttrekker kon rekenen op spot en hoon, bij zowel Haagse journalisten als collega-politici.
De glossy, met een over het Lange Voorhout wandelende Baldewsingh op de cover, heeft onder andere een exclusief interview met Rabin Baldewsingh. PvdA-kandidaat Maarten Sinnema vraagt de PvdA-lijsttrekker het hemd van het lijf over zijn politieke motivatie en wat hem kenmerkt als politicus. Zo onthult Baldewsingh zijn beauty-adresjes: 'Op zaterdag loop ik graag over de Paul Krugerlaan voor mijn boodschappen. En ik ga er sinds jaar en dag naar de kapper.'

Veel PvdA'ers in glossy

Het eenmalige PvdA-magazine voor de verkiezingen van 19 maart heeft ook interviews met PvdA-partijleider Diederik Samsom Tweede Kamerlid en Tanja Jadnanansing (PvdA). Ook zijn er columns van Eerste Kamerlid Adri Duijvestein en gemeenteraadslid Jeltje van Nieuwenhoven.