Zoetermeerse wethouder: Spoedeisende hulp in Den Haag sluiten is logischer

ZOETERMEER - Het is logischer om in Den Haag een spoedeisende hulpafdeling te sluiten dan in Zoetermeer. Dat zei wethouder Klaasjan de Jong van Zoetermeer donderdagochtend bij Radio West.
'Als er al iets dicht moet, moeten ze vooral gaan snijden op de plekken waar de ziekenhuizen heel dicht op elkaar staan', aldus De Jong. 'Ik geloof dat Den Haag vier ziekenhuizen heeft met een spoedeisende hulp, dus dat zou een logischere plek zijn dan Zoetermeer.'
De zorgverzekeraars willen de spoedeisende hulp van het LangeLand Ziekenhuis uit kostenoverwegingen sluiten. Ook die van het Bronovo in Den Haag en het Diaconessenhuis in Leiden moet dicht.

Petitie

Dat heeft vooral in Zoetermeer tot veel verzet geleid. Een petitie voor het behoud van de eerste hulp is inmiddels door ruim 25.000 mensen ondertekend. 'Dat is dus 1 op de 3 huishoudens in het zorggebied van het LangeLand.'
De Jong heeft donderdag met nog vijftig andere mensen, vertegenwoordigers van de raadsfracties, huisartsen en de cliëntenraad, in Zeist een gesprek gehad met een aantal grote zorgverzekeraars. Daarbij zijn geen concrete afspraken gemaakt, maar de zorgverzekeraars willen wel in gesprek blijven.