Jongeman die politieagente meesleurde in Bodegraven nog niet gevonden

BODEGRAVEN - Ruim een maand uit de running, verschillende verwondingen en kneuzingen en een tijdje aangepast werk. Dat waren de gevolgen voor een politieagente die in november vorig jaar in Bodegraven werd meegesleurd door een automobilist.
De vrouw en haar collega zagen tijdens een nachtdienst een auto stilstaan in het centrum van het dorp. De bestuurder van de wagen was onder invloed van alcohol en gedroeg zich vervelend. De man werd aangehouden, maar wist op dat moment weg te rennen.
Met draaiende motor stond de auto van de gevluchte bestuurder nog op straat. Toen een onbekende jongeman in de wagen stapte, probeerde de politieagente de sleutel uit het contact te halen. Maar precies op dat moment reed de bestuurder vol gas weg.

Grote impact

De agente werd meegesleurd en smakte een stuk verderop hard op het asfalt. Ze raakte gewond en kon wekenlang niet werken. Een zaak met veel impact binnen de politie. 'Het voelt op zo’n moment alsof het ons allemaal overkomt', zegt districtschef Marlé van Tol.
Ondanks de wil en de inzet om de verantwoordelijke automobilist zo snel mogelijk te vinden, zit er nog weinig schot in de zaak. De meegesleurde politieagente is inmiddels weer aan het werk, maar een verdachte is nog steeds niet aangehouden.

Team West

De recherche denkt dat er mensen moeten zijn die meer weten. Daarom is de zaak komende dinsdag te zien in Team West van Omroep West. 'Het zou mooi zijn als we toch nog getuigen kunnen vinden die meer informatie met ons willen en kunnen delen', aldus van Tol. 'We nemen de zaak hoog op.'