Hele familie loopt CPC Loop voor de Soepbus

DEN HAAG - Maar liefst dertien leden van de familie Kerssies doen zondag mee met de CPC Loop. En dat doen ze niet zomaar. De sportieve familie zet zich daarbij in voor het goede doel: de Haagse Soepbus.
De Soepbus is onderdeel van de Kesslerstichting, die jaarlijks 120.000 euro nodig heeft om de Soepbus te laten rijden. De gemeente doneert 50.000 euro, maar de overige 70.000 euro moet van giften komen. 'We hebben inmiddels zo'n 600 euro opgehaald, en gaan voor de 1.000 euro!', zegt Janita Kerssies enthousiast. De Soepbus geeft zogenoemde 'certificaten' uit, die 1.000 euro kosten. De Kerssies willen zo een cerfiticaat halen.
Het is niet de eerste keer dat Janita meedoet aan de CPC Loop. Ze staat voor de tweede maal aan de startblokken, haar partner Joey heeft al een keer of vijf meegedaan. Voor de broers van Janita is het wel een vuurdoop. Ze komen er zelfs speciaal voor uit Zwolle en Waddinxveen. 'Omdat ze van ver komen vonden we het leuk om er ditmaal iets speciaals van te maken. We wilden dan graag iets terugdoen voor de stad', legt Janita uit.

Van jong tot oud

De jongste is Janita's zoontje, van zes-en-een-half. Die doet mee met de Ernst-Bobbie-en-de-rest-loop. Haar broer van 53 is de oudste en rent de tien kilometer.
De Kerssies hebben geld opgehaald bij vrienden en zakelijke relaties. Daarnaast kunnen mensen geld overmaken op giro 199, onder vermelding van 'Veel soeps'. Ook is er een facebookpagina.