Verkiezingskaravaan Omroep West staat in Gouda

Stadhuis grote markt Gouda
Stadhuis grote markt Gouda
GOUDA - De Omroep West-verkiezingskaravaan is maandag in Gouda. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Er moet in Gouda een drive-through WIET boulevard komen, op een bedrijventerrein, buiten de woonwijken. Dit moet de oplossing zijn tegen overlast in smalle straatjes waar coffeeshops zitten. Toch zitten niet alle partijen hierop te wachten. Zo een boulevard zou ook kunnen lijden tot drugstoerisme en criminaliteit.

Stadsmariniers

In Gouda zou het een stuk veiliger moeten worden op straat, kinderen moeten er onbezorgd kunnen spelen. Een aantal partijen zien de oplossing in de stadsmariniers, terwijl een deel van de Goudse politiek pleit voor een meer centrale rol van de wijkagent.

Bezuinigingen


Ook Gouda zal de komende jaren door moeten gaan met bezuinigingen. In de afgelopen raadsperiode is vooral gesneden op culturele voorzieningen als bibliotheken. Nu moeten volgens sommige partijen de sportverenigingen aan bod komen. Wie betaalt de rekening van de crisis?

Koopzondagen

Er is veel discussie geweest over de uitstraling van de monumentale binnenstad en citymarketing. Hoe kan Gouda meer toeristen trekken? Het besluit over de uitbreiding van de koopzondagen is met een zeer nipte meerderheid genomen. Tijdens de campagne leeft het onderwerp weer op.

Radiodebat


De dag wordt afgesloten met het live-radiodebat van Omroep West en AD , vanuit de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20.
Tussen 18.00u en 19.00 uur debatteren lijsttrekkers met elkaar. Het debat dat rechtstreeks wordt uitgezonden via 89.3fm, wordt gepresenteerd door politiek verslaggever Lot van Bree en Tjeerd Spoor van Omroep West.

Dankzij een unieke samenwerking tussen de regionale omroep en de krant staan de gemeenteraadsverkiezingen volop in de spotlights. Tijdens het debat is ook een optreden te horen van cabaretier Sjaak Bral, die de politiek op zijn geheel eigen wijze zal belichten.

Het lijsttrekkersdebat is niet alleen rechtstreeks te horen op 89.3 Radio West, maar is ook via internet te volgen op omroepwest.nl/verkiezingen. Op deze website vind je ook alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen in Gouda. Zo is er bijvoorbeeld het Kieskompas te raadplegen. Hierbij krijg je na het invullen van een vragenlijst een uitgebreid stemadvies.  Kortom: De gemeenteraadsverkiezingen 2014 volg je bij Omroep West en het AD

Uitzendtijden


Vanaf 13.00 uur zijn de verslaggevers donderdag regelmatig te horen op 89.3 Radio West. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.