De Omroep West verkiezingskaravaan is vrijdag in Leidschendam-Voorburg

Stembiljet potlood rood
Stembiljet potlood rood
REGIO - LEIDSCHENDAM-VOORBURG De Omroep West-verkiezingskaravaan is vrijdag in Leidschendam-Voorburg. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Er staan veel kantoren leeg in Leidschendam-Voorburg. De gemeente is daarin ongeveer koploper van Nederland. Dat komt onder meer door het leegstaande voormalige kantoor van het CBS, dat is het grootste leegstaande kantoor van Nederland. Maar, er staat meer leeg, zoals kantoren bij Leidsenhage.
Wat moet er met die gebouwen gebeuren? Slopen of verbouwen tot woningen, bijvoorbeeld voor starters?

Vlietpop terug?

Stichting Poplife, de organisator van het gratis toegankelijke popfestival Vlietpop in Leidschendam-Voorburg, kreeg de financiering niet meer rond en trok de stekker er uit in 2012. Dat kwam onder meer door het schrappen van de gemeentelijke subsidie. Vlietpop trok elke zomer tienduizenden mensen, met als hoogtepunt 25 duizend bezoekers bij het 25-jarig jubileum in 2009. Het popfestival in Leidschendam-Voorburg heeft 27 jaar als opstap gediend voor landelijke acts als De Dijk, Anouk, Di-rect en Within Temptation. Moet Vlietpop terugkeren?
Coffeshops zijn in de Haagse regio geconcentreerd in Den Haag. De randgemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, staan daar niet echt voor open. Ze weren coffeeshops en laten dat graag over aan Den Haag. Maar, is dat helemaal eerlijk? Zouden ook de randgemeenten van Den Haag niet hun aandeel moeten nemen?
Radiodebat
De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit café Het Torentje, Franse Kerkstraat 7 in Voorburg.  Mede-eigenaar Frits Wester is ook aanwezig. Iedereen is welkom!

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit café Het Torentje, Franse Kerkstraat 7 in Voorburg zijn op 7 maart te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.