Goed doel gedupeerd, kleding Jantje Beton gejat

Aanhouding politie
Aanhouding politie
LEIDEN - Vier mannen zijn donderdag aangehouden, omdat ze tientallen zakken met kleding voor het goede doel hadden gestolen. Getuigen zagen de verdachten op meerdere plekken in Leiden rondrijden en belden de politie.
Een motoragent zag twee van hen in een bestelwagen rijden en zette ze aan de kant. Achterin de bus lagen 68 zakken met kleding voor Jantje Beton, terwijl de mannen niet voor die stichting werkten. De 27-jarige bestuurder en zijn bijrijder van 57, beiden uit Rotterdam, werden meteen aangehouden.
Drie kwartier later werd in Leiderdorp opnieuw een auto met twee verdachte mannen van de weg gehaald. Achterin lagen 29 zakken met kleding voor het goede doel die kort daarvoor in Leiden waren meegenomen. Een 30-jarige Hagenaar en een Rotterdammer van 32 werden opgepakt.

Forse boete

De vier verdachten zijn verhoord en mochten met een boete van 600 euro op zak weer naar huis. De gestolen zakken met kleding zijn teruggeven aan Jantje Beton. De stichting zet zich in voor jeugdvoorzieningen in Nederland, die niet door de staat gesubsidieerd worden.