Werkstraf geëist tegen doodrijder N207

GOUDA - Tegen een 48-jarige man uit Gouda heeft het Openbaar Ministerie vrijdag 80 uur werkstraf en een rijverbod van 3 maanden geëist, omdat hij in 2012 is doorgereden na een dodelijk ongeluk. Dat gebeurde op de N207 bij Leimuiden.
Het slachtoffer, de 32-jarige Harrie Jansen uit Alphen aan den Rijn, liep in de vroege ochtend van 21 september 2012 over de pikdonkere provinciale weg tussen Leimuiden en Rijnsaterwoude. Daar werd hij aangereden door twee auto's.
De eerste automobilist stopte om zich te ontfermen over de Alphenaar. Voordat hij bij het slachtoffer was, reed Ali A. uit Gouda over het lichaam heen. De verdachte stopte een stuk verderop, stond een tijdje stil langs de weg, maar besloot toch door te rijden. Zonder zich te melden bij de politie die inmiddels was gearriveerd.

Geen schuld

Voor het slachtoffer kwam hulp te laat. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Of Harrie Jansen nog leefde na de eerste aanrijding, is niet meer vast te stellen. Toch heeft A. volgens justitie geen schuld aan het ongeval.
'A. reed niet te hard, het was pikdonker op de weg en het slachtoffer droeg donkere kleding. De verdachte heeft het lichaam gewoon niet gezien en een ongeval was dus niet te voorkomen,' zegt de Officier van Justitie.

Toch zelf gemeld

Uiteindelijk heeft Ali A. zich aan het einde van de dag zelf bij de politie gemeld. Hij verklaarde dat hij in paniek was na de aanrijding en daarom was weggereden zonder zich te melden.
'Maar u heeft nog wel uw band verwisseld en u bent ook gewoon gaan werken die dag', zegt de Officier. 'U had het fatsoen moeten hebben om uit te stappen en naar de politie te lopen.'
Over twee weken doet de rechter uitspraak.