Instellingen

Papa Haagse CDA-kandidaat: 'Stem niet op mijn leugenachtige zoon!'

De poster die vader Zhou maakte (rechts) en zijn eigen poster (links).
De poster die vader Zhou maakte (rechts) en zijn eigen poster (links).

DEN HAAG - Yuzhao Zhou waarschuwt kiezers voor zijn zoon, Atom Zhou. Atom Zhou staat op nummer 39 op de lijst van het CDA, voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vader Zhou roept op vooral niet op zijn 'leugenachtige' zoon te stemmen.

In een open brief beschuldigt vader Zhou zijn zoon van leugens en bedrog. Zo zou Atom zich uitgeven als de oprichter van GSM-Shop. 'De werkelijke bedenker en oprichter van GSM-Shop is niet Atom Zhou, maar zijn jongere broertje Weizi Zhou', schrijft Zhou senior. 'Later heeft hij er zijn broer Atom Zhou bij betrokken. Ook al werkten ze samen, mijn zoon Weizi Zhou bleef al het werk doen en Atom Zhou deed bijna niets', vult hij aan.

De familievete is volgens Vader Zhou flink opgelopen. CDA-kandidaat Atom zou gedreigd hebben de Chinese maffia op zijn broertje Weizi af te sturen. Daarna heeft hij zijn ouders en broertje uit het bedrijf gewerkt.

'Atom verhuurde appartementen aan illegalen'

Volgens de vader heeft Atom ook buiten de familiekring schade aangericht. Hij zou appartementen aan illegalen hebben verhuurd. Daarnaast zou hij diverse malen zijn gearresteerd voor mishandeling, de laatste keer omdat hij een schroevendraaier in iemands rug had gestoken. Vader Zhou maakte ook een poster, waarop hij zijn zoon in een boevenpak heeft afgebeeld.

CDA-lijsttrekker Karsten Klein laat aan jongerenzender FunX weten dat hij 'honder procent achter Atom blijft staan' en 'niet twijfelt aan zijn integriteit'. Wat het CDA betreft is het een familiekwestie die in de openbaarheid wordt uitgevochten. Er is volgens Klein geen aanleiding voor extra onderzoek.

Nummer 39 met lijst

Atom Zhou werd enige tijd geleden enthousiast binnengehaald door het CDA. Na het relletje over de grap van Holland's got Talent-jurylid Gordon over een Chineze kandidaat, zette het CDA hem op nummer 39 op de lijst. Gordon had aan de kandidaat gevraagd welk nummer hij ging zingen: 'nummer 39 met lijst?'.