Instellingen

Inspectie onderzoekt klacht Haagse zorginstelling Cato

oldeslo woonzorgcentrum oude hand bejaard senior hoge leeftijd
oldeslo woonzorgcentrum oude hand bejaard senior hoge leeftijd

DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt een incident bij zorginstelling Cato in Den Haag. Dit bevestigt de Inspectie tegenover Omroep West. Cato biedt zorg en begeleiding aan ouderen in zeven complexen met seniorenwoningen en twee zorgcentra in Den Haag.

Wat er precies is gebeurd en bij welk complex of zorgcentrum, wil de Inspectie niet zeggen. 'We hebben begin dit jaar een melding over een locatie van Cato ontvangen. Maar in het belang van het lopende onderzoek doet de IGZ gedurende haar onderzoek geen uitspraken', aldus een woordvoerder.

Ook de zorginstelling kan vooralsnog geen duidelijkheid verschaffen. Voorzitter Leny Houben van de Raad van Bestuur van Cato is onbereikbaar voor commentaar.

Comfortabel huis

Cato helpt ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dit kan in een van de seniorenwoningen in de Haagse stadsdelen Escamp, het Haagse Hout en Segbroek. Deze woningen worden verhuurd door ASB. Cato verleent zorg en diensten. Verder heeft Cato twee centra voor verzorging of verpleging van ouderen: Bezuidenhout en Carel van den Oever.

'Een comfortabel huis, een zinvolle daginvulling en deskundige zorg bepalen samen de kwaliteit van leven. Bij Cato zijn wonen, welzijn en zorg onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door deze integrale aanpak kunnen ouderen zo plezierig mogelijk leven, langer zelfstandig wonen en de regie over hun eigen leven blijven voeren', aldus informatie op de internetsite van Cato.