Instellingen

Haagse horeca-ondernemers lanceren Bitcoin Boulevard

DEN HAAG - Den Haag krijgt een zogenoemde Bitcoin Boulevard. Onder deze naam introduceren tien horecabedrijven aan de Dunne Bierkade de mogelijkheid met de Bitcoin te betalen.

Vanaf 20 maart kunnen gasten betalen met de digitale munteenheid. Naar eigen zeggen zijn de ondernemers aan de Bitcoin Boulevard 'er klaar voor om de inmiddels groeiende groep Bitcoinbetalers in Nederland van dienst te zijn.'

De Bitcoin is een digitale munteenheid. Anders dan met bijvoorbeeld de dollar, of euro, is er geen centrale bank of overheidsinstelling die de munt uitgeeft. In plaats daarvan ontsleutelen Bitcoingebruikers de munt zelf, via een computerproces dat bekend staat als 'minen': het Engelse woord voor het delven van goud.

Happy Hour voor Bitcoinbetalers

De munteenheid is, ondanks stevig fluctuerende koersen, nog altijd populair. Je kan al in Café de Waag in Delft met de Bitcoin betalen.

Om met de Bitcoin te betalen is een smartphone, een app en een online portemonnee nodig. Bart van Doorn van Restaurant M kijkt uit naar de lancering: 'ik experimenteer graag met nieuwe ontwikkelingen!' Hij houdt tot half zes 's avonds happy hour voor iedereen die de twintigste maart met de Bitcoin afrekent.