Teeven wil meer informatie voor burgers over pedofielen in de buurt

DEN HAAG - Burgemeesters die te maken krijgen met de komst van een veroordeelde pedoseksueel kunnen binnenkort in een protocol opzoeken hoe ze de inwoners moeten informeren.
Staatssecretaris Fred Teeven kondigt zo'n document aan naar aanleiding van de ophef over Benno L. in Leiden. Burgemeester Henri Lenferink hield de verhuizing van de pedoseksuele zwemleraar uit Brabant een tijdje stil. In een debat met de gemeenteraad waren er veel vragen over deze geheimzinnigheid.
Teeven zegt nu dat de burgemeester mag bepalen of alleen maar een straat geïnformeerd wordt of de hele wijk of plaats. 'We kijken nu of we protocollen kunnen ontwikkelen voor bepaalde profielen. Niet elke zedendelinquent is dezelfde. Sommigen hebben een hoog risico omdat ze pedoseksueel zijn en anderen hebben kinderporno gedownload maar zijn niet direct een risico voor de totale maatschappij.'
Teeven steunt nog steeds het besluit van burgemeester Henri Lenferink van Leiden om de veroordeelde pedoseksueel Benno L. onderdak te bieden in zijn gemeente.