Oegstgeest is de fijnste plek om te wonen

Gemeentehuis Oegstgeest - Rhijngeest
Gemeentehuis Oegstgeest - Rhijngeest
DEN HAAG - Oegstgeest is de beste plaats om in te wonen en inwoners van Den Haag hoeven het kortst te rijden voor een grote supermarkt. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Telegraaf naar de voorzieningen en de lasten in vierhonderd gemeenten.
Oegstgeest haalt er de score van 8,7 en haalt daarmee de eerste plaats. VVD-lijsttrekker Vincent Janssen zegt in de krant dat straten netter zijn en de belastingen lager dan in omliggende steden. In de top 25 van de fijnste gemeenten om in te wonen staan ook Leiderdorp, Teylingen, Katwijk, Midden-Delfland en Hillegom. In die plaats in de Bollenstreek is de kortste afstand naar een ziekenhuis, namelijk 1,2 kilometer.
Traditiegetrouw scoort Wassenaar weer hoog in het lijstje met gemiddeld besteedbaar inkomen: de inwoners verdienen er rond de 50.000 euro netto per jaar. Alleen mensen in Bloemendaal en Rozendaal hebben zitten beter in de slappe was.
Grote super op loopafstand 
Uit het onderzoek blijkt verder dat de meeste inwoners van Den Haag, Delft, Rijswijk en Schoonhoven maar 500 meter hoeven te lopen om in een grote supermarkt te komen.