'Gevonden stuk staal op strand in Noordwijk is een mortier'

NOORDWIJK - Een strandganger uit Leiden heeft na een wandeling op het strand in Noordwijk een stuk staal gevonden dat volgens reacties op zijn facebookpagina een mortier is.
Strandganger Frank was zaterdagmiddag met zijn gezin aan het wandelen op het strand van Noordwijk toen hij een stuk metaal vond. Nadat hij het had meegenomen naar Branding Beachclub maakte hij foto van het voorwerp en plaatste ze op facebook. 'Vrienden van mij die in het leger zitten reageerden vrijwel direct dat het gaat om een mortier en dat ik zo snel mogelijk de politie erbij moet halen'.

'Achtergelaten omdat ik weg moest'

Omdat Frank zijn dochter moet afzetten laat hij het voorwerp op tafel liggen er roept een leidinggevende van de strandtent erbij. 'Ze vertelden mij dat ze het verder zouden afhandelen. Ik krijg net te horen dat iemand dat ding naar het politiebureau heeft gebracht. Van een expert krijg ik te horen dat afvoeren van zoiets alleen met de politie of een opruimingsdienst kan'.
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een voorwerp ligt op het politiebureau in Noordwijk. Of het om een mortier gaat is niet zeker. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is gebeld en die laat weten dat er wel vaker dit soort voorwerpen aanspoelen in Noordwijk en dat het niet gevaarlijk is. Maandag komen ze het het stuk metaal ophalen.