Instellingen

Zondag rentree Naomi van As op hockeyveld

Naomi van As - Krukken
Naomi van As - Krukken

DEN HAAG - Naomi van As (Laren) gaat zondag na tien maanden blessureleed haar rentree maken op het hockeyveld. Dat doet de Haagse Van As tegen haar oude ploeg HDM.

Vrijdagavond keek Van As voor de laatste keer toe vanaf de zijlijn. Laren speelde tegen Den Bosch op hetzelfde veld waar Van As vorig jaar mei haar voorste kruisband van haar rechterknie afscheurde. 'Het was raar. Hier waren we sinds mei niet meer geweest. Maar tegelijkertijd moeten we het ook niet groter maken dan het is', zegt Van As tegenover de NOS.

Van As deed vrijdag de warming-up mee, zoals ze dat al twee wedstrijden doet. 'Om wat feeling te krijgen, wat ritme. En om de spanning weer mee te maken.' Wedstrijdminuten maakte de dertigjarige international nog niet. 'Tegen HDM doe ik dat voor het eerst. Het is kijken hoe het gaat, hoe mijn knie voelt, want dat verschilt nog wel eens van dag tot dag.'

De Haagse erkent dat haar knie niet meer is wat het was. 'Maar ik kan er mee hockeyen en daar ben ik al superblij mee', aldus Van As. Ze heeft twee maanden de tijd om zich voor te bereiden op het WK hockey, dat eind mei in Den Haag plaatsvindt.