Melissa Wijfje sportvrouw Nieuwkoop, Jens Toornstra onttroond

Sportverkiezing Nieuwkoop 2014
Sportverkiezing Nieuwkoop 2014
NIEUWKOOP - Melissa Wijfje is uitgeroepen tot de beste sportvrouw van 2013 in Nieuwkoop. De achttienjarige schaatsster uit Ter Aar volgt Annouk van der Weijden op. De Nieuwveense olympiër heeft zich uitgeschreven als inwoonster van de gemeente Nieuwkoop (ze is verhuisd naar Heerenveen, red.) en komt daardoor niet meer in aanmerking voor de prijs.
Wijfje maakte in 2013 de overstap naar Jong Oranje en deed mee aan alle landelijke wedstrijden bij de senioren en diverse internationale wedstrijden in het juniorenveld. Ze wordt geschaard in hetzelfde rijtje als toptalenten Antoinette de Jong, Pien Keulstra en Yvonne Nauta.
Wijfje was niet bij de Sportverkiezing Nieuwkoop aanwezig. Ze zat in Noorwegen waar ze vrijdag voor het eerst in haar carrière wereldkampioen schaatsen werd. Wijfje hield onder andere ADO Den Haag-speelster Hélène Heemskerk achter zich.

Jens Toornstra

Oud-ADO Den Haag-speler Jens Toornstra maakte voor het derde jaar op rij kans op de hoofdprijs. In 2012 en 2013 kroonde Nieuwkoop de voetballer uit Ter Aar tot sportman van het jaar. Dit jaar moest Toornstra de eer laten aan de paralympische handbiker Jetze Plat.