Melissa Wijfje de Ireen Wüst van WK junioren

Melissa Wijfje 3
Melissa Wijfje 3
TER AAR - Schaatsster Melissa Wijfje heeft het WK allround voor junioren in Noorwegen zaterdag afgesloten op de tweede plaats. Op de afsluitende 3000 meter werd Wijfje tweede. Het goud was voor Antoinette de Jong. In twee dagen tijd heeft Wijfje vier WK-medailles veroverd: één keer goud en drie keer zilver.
Wijfje is hard op weg om de Ireen Wüst van het wereldkampioenschap in Bjugn te worden. Wüst pakte tijdens de Olympische Spelen in Sotsji goud op haar eerste afstand, gevolgd door drie zilveren medailles op rij, om af te sluiten met goud op de ploegenachtervolging.
De achttienjarige Wijfje uit Ter Aar opende het WK vrijdag met goud op de 1500 meter. Een achtste plaats op de 500 meter werd zaterdag opgevolgd door zilver op de 1000 meter en zilver op de 3000 meter. Op de drie kilometer klokte Wijfje 4.19,22. De Jong won: 4.16,74.
In de Noorse plaats werden niet alleen WK-medailles per afstand uitgereikt, maar werd gelijktijdig een allroundklassement opgemaakt. Wijfje, die in tegenstelling tot leeftijdsgenoten Antoinette de Jong en Yvonne Nauta niet naar de Olympische Spelen mocht, werd tweede. De Jong greep het goud.
Zondag sluit Melissa Wijfje het wereldkampioenschap af met de ploegenachtervolging. Nederland is de torenhoge favoriet voor het goud.