Landelijke getuigenoproep voor overval in Waddinxveen en inbraak in Alphen aan den Rijn

Politiewagen
Politiewagen
DEN HAAG - Landelijke aandacht op televisie moet helpen bij het oplossen van een gewelddadige overval in Waddinxveen en een inbraak in Alphen aan den Rijn. De politie deed eerder al getuigenoproepen in Team West op TV West.
Begin december werd de Kruidvat aan de Passage in Waddinxveen overvallen door drie mannen. Eén van hen droeg een angstaanjagend masker uit de film V for Vendetta. De overvallers bedreigden medewerkers en klanten met wapens en wilden dat de kluis werd opengemaakt.
Een tijdklok op de kluis zorgde ervoor dat de mannen noodgedwongen moesten wachten, maar bij het horen van een plotseling alarm sloegen ze op de vlucht. Vermoedelijk zijn de drie in een donkere auto weggereden. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die informatie hebben.

Inbraak Alphen aan den Rijn

Twee inbrekers dachten in december vorig jaar ongezien hun slag te kunnen slaan, door in te breken in een woonark aan de Steekterweg in Alphen aan den Rijn. Maar de 17-jarige dochter des huizes betrapte de onbekende mannen.
Voordat de inbrekers aan de slag gingen, stonden ze een tijdje op het terras voor de woonark. De twee braken daarna een raam open en gingen naar binnen. Op het moment dat ze betrapt werden en op de vlucht sloegen, hadden ze al een tablet en een camera te pakken.

Opsporing Verzocht

Beide zaken zijn nog niet opgelost en daarom doet de politie dinsdag een oproep in Opsporing Verzocht op Nederland 1. Zowel van de gewapende overval in Waddinxveen als van de inbraak in Alphen aan den Rijn zijn camerabeelden waarop de daders te zien zijn.