Instellingen

VIDEO: Richard de Mos kraakt de Scheveningse Pier

De Mos Pier
De Mos Pier
De Mos Pier
De Mos Pier
De Mos Pier
De Mos Pier

DEN HAAG - De Pier van Scheveningen is zondagochtend vroeg gekraakt door leden van Groep de Mos / Ouderen Partij. De partij vindt dat bij de CPC Loop geen gesloten Pier hoort. Doel van de actie is om het icoon van Scheveningen zo snel mogelijk te heropenen.

Met behulp van een trap zijn de leden van De Mos rond 6.00 uur de Pier binnengedrongen om een spandoek op te hangen. 'Open die Pier', aldus Richard de Mos. 'Als we op de curator moeten wachten kunnen we de Pier straks terugvinden op de bodem van de Noordzee.'

De toeristische trekpleister werd in oktober vorig jaar gesloten, omdat het niet meer voldeed aan de brandveiligheidseisen. 'Wij vinden dat de gemeente de Pier moet kopen en direct moet openstellen voor publiek', aldus De Mos. Daarna zou het met private partijen opgeknapt moeten worden.

'Kleine aanpassingen'

Aad Rog, voorzitter van de ondernemersvereniging De Pier en lijstduwer van Groep de Mos / Ouderen Partij: 'Met een paar kleine aanpassingen is de Pier weer toegankelijk voor publiek en kunnen ondernemers zoals ik daar weer wat beginnen. Het is nu te triest voor woorden.'

De Mos moest het spandoek uiteindelijk toch weer van de Pier verwijderen. De politie droeg hem dat op. Na een half uur haalden de actievoerders het spandoek weer naar beneden en lieten de Pier leeg achter.