Khalid Choukoud: 'Na 4 kilometer alle concurrenten afgeschud'

DEN HAAG - Khalid Choukoud is blij dat hij zijn Nederlandse titel weer terug heeft op de halve marathon. De 27-jarige Hagenaar was zondag een klasse apart tijdens de ABN Amro CPC Loop in zijn woonplaats. Na één uur en drie minuten finishte hij als eerste Nederlander.
'Ik voelde me zo sterk. Ik heb geprobeerd om in de eerste vier kilometer mee te gaan met de kopgroep. Dan zou ik mijn concurrenten afschudden. Na vier kilometer heb ik de Afrikanen laten gaan en moest ik solo naar de finish toe. Gelukkig finishte ik in 63 minuten', blikt Choukoud terug.
Choukoud legde een kilometer in gemiddeld drie minuten af. 'Over vijf weken ga ik mijn debuut maken in Rotterdam op de marathon. Ik wil in 2015 de olympische limiet halen zodat ik in 2016 kan meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.'
Live op TV West
Omroep West doet zondag live verslag van de ABN AMRO CPC Loop. TV West zendt vanaf 14.00 uur live uit. De halve marathon vangt om 14.30 uur aan. Op Radio West is de loop vanaf 12.00 uur te volgen. Ook via internet en de mobiele app doet Omroep West verslag.
» Meer over de ABN AMRO CPC Loop in ons dossier