Alarm over tekort aan parkeerplaatsen station Sassenheim

SASSENHEIM - De statenfractie van de VVD in Zuid-Holland luidt de noodklok over het tekort aan parkeerplaatsen voor auto’s op station Sassenheim. De partij vreest dat mensen massaal de trein links laten liggen als er niet snel meer parkeerruimte komt.
Bij de bouw van station Sassenheim eind 2011 zijn er 250 gratis parkeerplaatsen aangelegd. Toen werd er verwacht dat die hoeveelheid voldoende was, maar inmiddels blijkt dat veel meer automobilisten ervoor kiezen vanaf Sassenheim de trein pakken.
Het station ligt langs de A44. De parkeerplaatsen zijn razend populair onder forenzen richting Schiphol. Sinds vorig jaar heeft zich bij het station ook een hamburgerketen zich er gevestigd die mogelijk ook meer parkeerders trekt.

Parkeerbon

Volgens VVD-statenlid Marian Propstra parkeren automobilisten nu in de berm of in het gras als de parkeerplaatsen allemaal bezet zijn. ‘Ze vinden daardoor als ze terugkomen een parkeerbon. Die situatie kan er toe leiden dat reizigers er weer voor kiezen hun hele reis met de auto te maken.’
Propstra noemt het heel wrang als station Sassenheim aan zijn eigen succes ten onder dreigt te gaan. ‘Dat moeten we zien te voorkomen.’ De VVD gaat gedeputeerde staten van Zuid-Holland oproepen een oplossing te zoeken voor het parkeerprobleem bij station Sassenheim.