Instellingen

Haagse kluswoningen: nog elf huizen niet verkocht

DEN HAAG - Van de Haagse kluswoningen die zaterdag in de verkoop gingen bij de gemeente Den Haag, zijn elf panden nog niet verkocht. Voor de kavels worden nog twintig kopers gezocht.

Dag en nacht hebben mensen erop gewacht en zaterdagochtend was het zover: 110 kluswoningen en 112 bouwkavels gingen officieel in de verkoop.

Tijdens deze editie van het kluswoningenproject werd gemikt op jongeren en studenten. Opvallend is dat juist voor het op te knappen studentenhuis tot op heden weining animo is. Voor de voormalige schoolmeesterswoning aan de Suze Robersonstraat in Den Haag worden zes studenten gezocht. De vijf resterende plekken voor een kluswoning betreffen appartementen in het Junoblok, een oud-bedrijfspand aan de Junostraat.   

Geïnteresseerden hoefden zaterdag nog niet het volledige aankoopbedrag te betalen. Voor 300 euro kon men voor drie maanden een optie nemen op een huis of een kavel. Als men daarna nog steeds interesse heeft, moet tien procent van het aankoopbedrag betaald worden. Vervolgens hebben kopers een jaar de tijd om hun precieze bouwplannen in orde te maken.

Strenger
Volgens de gemeente zijn de regels deze derde editie van het project met de kluswoningen strenger dan voor de eerste lichting in 2012. Dit keer hebben mensen namelijk een jaar om de kluswoningen op te knappen. Voor het volledig laten bouwen van een nieuw huis op een kavel staat drie jaar.