ZZ Leiden wint in bloedstollend duel van Zwolle

dejuan wright zz leiden
dejuan wright zz leiden
LEIDEN - De basketballers van ZZ Leiden hebben in een bloedstollend duel gewonnen van Zwolle. Het werd 75-78. Hierdoor doen de Leidenaren nog serieus mee voor de vierde plaats in de competitie.
Bij 72-72 verzuimde Leiden uit te lopen, omdat Mohammed Kherrazi twee vrije worpen miste. Daarna golfde het spel op en neer en werd het een echt gevecht.
Met nog iets meer dan een minuut te gaan was het 74-74 en waren Worthy De Jong en Joshua Duinker enorm belangrijk na een misser van ploeggenoot Sean Cunningham. De Jong was nuttig onder de ring en wist de bal terug te veroveren en Duinker profiteerde daar dankbaar van.

Laatste kans

Zwolle kreeg daarna nog een laatste kans om langszij te komen. Ze kregen twee vrije worpen met nog vier seconden op de klok. Ze verzilverden er echter maar één en Leiden wist daarna nog een keer te scoren.
Leiden staat nu vijfde met 32 punten. Door de zege is het nog steeds mogelijk om vierde te worden in de competitie, hierdoor zouden ze in de play-offs een betere uitgangspositie hebben.