Veel lopers CPC bevangen door hitte

ABN Amro CPC Loop 2014 (
ABN Amro CPC Loop 2014 (
DEN HAAG - Het warme weer heeft er tijdens de CPC Loop in Den Haag toe geleid dat er meer deelnemers eerder moesten afhaken door oververhitting dan andere jaren. Dat heeft de organisatie gezegd.
In totaal belandden er zondag tijdens het loopevenement dertien mensen in het ziekenhuis, maar die zijn nu weer thuis. De meesten waren bevangen door de hitte tijdens het lopen. ‘Vaak kleden mensen zich te warm bij zulk weer en drinken te weinig’, aldus organisator Mario Kadiks.
Volgens hem was er ook een deelneemster met een verdraaide knieschijf. Een andere vrouw liep al een beenbreuk op voordat zij van start moest.

Aan het infuus

Eén van de deelnemers die door de hitte was bevangen, is Rory Salman. Hij moest aan het infuus in een tent van de GGD op het Malieveld. ‘Ik vermoed iets te weinig water gedronken voordat ik aan de loop begon.’ Volgens Salman was het behoorlijk druk met andere deelnemers in de tent.
Vorig jaar was het tijdens de CPC Loop erg koud. ‘Toen waren er veel minder mensen met blessures.’ Hoeveel er toen in het ziekenhuis belandden, kon Kadiks niet zeggen.