Naomi van As eindelijk weer op het hockeyveld: 'Ik was zenuwachtig'

Rentree naomi van as
Rentree naomi van as
DEN HAAG - De Haagse hockeyster Naomi van As heeft zondag haar rentree gemaakt na tien maanden blessureleed. ‘Het was een spannende dag,’ twittert ze. ‘De eerste speelminuten na tien maanden. Ik ben blij!’
In het radioprogramma Langs de Lijn vertelde de Haagse dat ze erg zenuwachtig was ‘Ik had zo lang geen wedstrijd gespeeld. Wel getraind, maar dat is natuurlijk heel iets anders, want dan is het veld niet zo groot. Toen ik erin kwam, moest ik echt om me heen kijken en wennen. Ik vond het gewoon groot. Ik moest even mijn plekje vinden.´
Van AS speelde met Laren tegen haar oude ploeg HDM. De international verloor het competitieduel met 2-1. Een week eerder had ze ook al haar rentree kunnen maken, maar dat zou dan zijn op het veld waar ze 10 maanden geleden haar kruisband afscheurde. Daarom koos ze er voor nog een week te wachten.

WK Hockey in Den Haag

De Haagse erkende tegenover de NOS dat haar knie niet meer is wat het was. 'Maar ik kan er mee hockeyen en daar ben ik al super blij mee', aldus Van As.
Ze heeft twee maanden de tijd om zich voor te bereiden op het WK hockey, dat eind mei in Den Haag plaatsvindt. Omroep West is officieel mediapartner van het evenement, dus alle ontwikkelingen omtrent het WK worden nauwlettend in de gaten gehouden. Lees hier alle berichten terug.