Connexxion gaat Regiotaxi zelf doen

Rollator
Rollator
DELFT - Connexxion gaat de ritten met de Regiotaxi in Delft en omgeving verzorgen. De vervoerder gaat zondag aan de slag.
Volgens Connexxion voeren zij nu ook de ritten uit, maar dan via de onderaannemer Deltax. Vanaf zondag gaat daar verandering in komen. ‘Contractueel kwamen wij er dit keer niet uit met Deltax’, aldus een woordvoerder van Connexxion die niet wil zeggen of de vervoerder meer aan de opdracht wil verdienen door zelf de ritten te gaan verzorgen.
Connexxion benadrukt dat er voor de gebruikers van de Regiotaxi niets gaat veranderen. De prijzen blijven hetzelfde. ‘Alleen de taxi’s worden herkenbaarder. We plakken er nieuwe stickers op met het Regiotaxi-logo en stadsgewest Haaglanden.’ Deltax was niet bereikbaar voor commentaar.
Bewogen geschiedenis 
De Regiotaxi kent in de omgeving van Delft een bewogen geschiedenis. Tussen 2006 en 2009 nam BTR voor heel Haaglanden het vervoer over van Connexxion, maar dat bedrijf kon het werk niet aan. Het regende klachten over taxi’s die niet op tijd kwamen of verstek lieten gaan. In 2008 verbrak het gemeentelijke samenwerkingsverband stadsgewest Haaglanden het contract met BTR.
Over een jaar komt er een nieuwe aanbesteding. Stadsgewest Haaglanden gaat dan opnieuw bepalen welke vervoerder voor een langere periode in de omgeving van Delft het vervoer van de Regiotaxi mag verzorgen.