Gemeente Den Haag zet leger in tijdens WK Hockey

Tweede stadion WK Hockey 2014
Tweede stadion WK Hockey 2014
DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat het leger inzetten tijdens het WK Hockey. Defensie gaat een tijdelijke loopbrug bouwen in de buurt van het Kyocera Stadion.
Naast het stadion zal er geen ruimte zijn om te parkeren omdat er een tijdelijk stadion komt te staan. In de buurt worden er tijdelijke parkeerplaatsen gemaakt en het leger gaat er voor zorgen dat de mensen van de parkeerplaatsen naar het stadion kunnen lopen.
Dinsdag wordt er een overeenkomst getekend door defensie en de gemeente Den Haag. Dat doen ze bij ROC Mondriaan.
'Tijdens het toernooi bieden studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van ROC Mondriaan ondersteuning bij de verkeersafhandeling op de parkeerterreinen rondom het Kyocera Stadion. Bijzonder vooral ook is de inzet van de ’genieklas’. Deze groep studenten gaat Defensie ondersteuning bieden bij het aanleggen van tijdelijke bruggen en wegverhardingen.
Mediapartner
Omroep West is officieel mediapartner van het evenement, dus alle ontwikkelingen omtrent het WK worden nauwlettend in de gaten gehouden. Lees hier alle berichten terug.
Het is niet de eerste keer dat het leger in Den Haag een brug bouwt. In 2013 werd door defensie voor Veteranendag een Baileybrug bij het Malieveld gebouwd. Die brug was toen nodig vanwege de afsluiting van de Bosbrug.