De Omroep West-verkiezingskaravaan is dinsdag in Delft

Theater de Veste Delft
Theater de Veste Delft
DELFT - De Omroep West-verkiezingskaravaan is dinsdag in Delft. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De dag eindigt met een groot lijsttrekkersdebat.
Het parkeerbeleid is en blijft een belangrijk thema in Delft. Er is in de Prinsenstad veel kritiek op het verdwijnen van het kort parkeren in de binnenstad. In de Delftse Hout is het genieten van de natuur, maar moet de gemeente kiezen voor rust of juist meer horeca- en recreatiemogelijkheden?
Ook in Delft wordt de discussie volop gevoerd wat een redelijke tegenprestatie is voor een bijstandsuitkering en of er meer beveiligingscamera’s moeten komen.

Debat

De dag wordt afgesloten met het live-radiodebat van Omroep West en AD, vanuit theater De Veste. Tussen 18.00u en 19.00 uur debatteren lijsttrekkers met elkaar. Het debat dat rechtstreeks wordt uitgezonden via 89.3fm, wordt gepresenteerd Tjeerd Spoor van Omroep West en Julia Broos van het AD.
Dankzij een unieke samenwerking tussen de regionale omroep en de krant staan de gemeenteraadsverkiezingen volop in de spotlights. Tijdens het debat is ook een optreden van cabaretier Sjaak Bral, die de politiek op zijn geheel eigen wijze zal belichten.
Het lijsttrekkersdebat is niet alleen rechtstreeks te horen op 89.3 Radio West, maar is ook via internet te volgen op omroepwest.nl/verkiezingen. Op deze website vind je ook alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen in Delft. Zo is er bijvoorbeeld het Kieskompas te raadplegen. Hierbij krijg je na het invullen van een vragenlijst een uitgebreid stemadvies.
Kortom: De gemeenteraadsverkiezingen 2014 volg je bij Omroep West en het AD.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur zijn de verslaggevers dinsdag regelmatig te horen op 89.3 Radio West. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.