Bewoners Oude Centrum Den Haag willen nu echt actie van gemeente

DEN HAAG - De bewoners van het Oude Centrum in Den Haag hopen dat de gemeente de volgende raadsperiode ook echt werk gaat maken van de aanpak van dit deel van de stad.
Zij wijzen erop dat in het stadhuis al jaren plannen worden gemaakt om bijvoorbeeld de raamprostitutie uit de Doubletstraat te verdrijven, maar dat dit nooit echt is gebeurd. Ook andere maatregelen kregen nooit echt vorm, zeggen ze. Of ze helpen niet voldoende.
Jim Molenwijk, is al lang actief in de buurt. Hij zit bijvoorbeeld in een comité dat al jaren geleden een voorstel maakte om van de Doubletstraat een gezellige winkelstraat te maken met ook woningen. Hij herinnert zich ook dat al in ieder geval sinds 1998 de VVD in het verkiezingsprogramma heeft staan dat de prostitutie hier moet verdwijnen maar dat het nooit zover kwam. Maar hij weet ook dat hiervoor steun nodig is van andere partijen in de raad.

Zorg over komst meer verslaafden

De bewoners maken zich ook zorgen. Want de gemeente heeft juist ook plannen om aan nog meer verslaafden in de buurt onderdak te bieden. En dat zou wel eens een averechts effect kunnen hebben op de leefbaarheid in het gebied.
Vandaag maakte de VVD bekend dat de VVD in Den Haag van het Oude Centrum een rode loper wil maken van station Hollands Spoor naar het Centrum. Daarvoor is een groot aantal maatregelen nodig, aldus die partij. Ljsttrekker Boudewijn Revis zegt dat het zijn partij nu menens in. Als de liberalen in de volgende collegeperiode in het stadsbestuur komen, moet er in het collegeakkoord een hoofdstuk worden opgenomen over de ontwikkeling van het Oude Centrum , zegt hij.