CDA: Verkeershufters in Den Haag harder aanpakken

Verkeerscontrole Plein 1813
Verkeerscontrole Plein 1813 © Bureau Marofer
DEN HAAG - De politie in Den Haag moet verkeershufters op de huid zitten en minder tijd besteden aan algemene verkeerscontroles. Daarvoor pleit het CDA.
De partij wil een 'een regionale hufteraanpak' en praat erover met CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. Verder zou er een label 'verkeersveilige woonwijk' moeten komen in Den Haag. Dat is ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland, om aan te geven waar kinderen veilig kunnen spelen.
Ook wil het CDA de komende jaren de schoolroutes aanpakken, bijvoorbeeld door gescheiden fietsstroken en de inzet van ouders als verkeersbrigadier.
Controle met lasergun
Het CDA gaat dinsdagmiddag snelheidscontroles houden in de Bomenbuurt met een lasergun. Het kandidaat-raadslid Daniëlle Koster en Kamerlid De Rouwe zullen meten hoeveel de automobilisten en scooterrijders harder rijden dan in de woonwijk is toegestaan. De gegevens worden doorgestuurd naar de politie. Verkeersveiligheid is een speerpunt van het CDA tijdens de verkiezingscampagne. Volgens Daniëlle Koster is asociaal verkeersgedrag een van de grootste ergernissen van Hagenaars.