Instellingen

Gemeente Rijswijk verruimt openingstijden voor aanvraag parkeervergunningen

Parkeren Oud Rijswijk
Het gedeelte waar een vergunning nodig wordt.

RIJSWIJK - Om de te verwachten drukte bij de aanvraag voor parkeervergunningen te kunnen opvangen zijn de balies van de gemeente Rijswijk extra geopend. Per 31 maart hebben bewoners van de Rijswijkse wijken Cromvliet, Welgelegen en Oud Rijswijk een vergunning nodig om in hun wijk te parkeren. Een vergunning kost € 43,85 tot het einde van 2014.

Sinds kort is in het Haagse stadsdeel Laak betaald parkeren ingevoerd. Automobilisten ontwijken die kosten door hun auto in de naastgelegen Rijswijkse wijken te zetten. De bewoners daar hebben nu de grootste moeite om een plekje voor hun auto te vinden, met name in de avonduren.
Het vergunningssysteem is een proef van het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Dick Jense (Onafhankelijk Rijswijk) reageert hiermee op de schreeuw van de gemeenteraad en de wijkbewoners om een oplossing voor het schrijnende tekort aan parkeerplekken.

Alleen aanvraag parkeervergunning helpen

De extra openingstijden van de gemeente Rijswijk zijn donderdag 13, 20 en 27 maart van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur Voor deze uren kunnen geen afspraken gemaakt worden en worden alleen mensen die een parkeervergunning nodig hebben geholpen.

Vergunning kunnen ook digitaal aangevraagd worden. Dat heeft de voorkeur van de gemeente.  De digitaal aangevraagde vergunningen worden per post verstuurd.

100 bezoeken per jaar

Voor de bezoekers kunnen kraskaarten worden gekocht. Deze kosten 90 cent per stuk en worden per 20 stuks verkocht. Er worden maximaal 100 kraskaarten per adres geleverd.