Vlaggen kerntop gehesen bij Haagse Hofvijver

DEN HAAG - Aan de Hofvijver in Den Haag wapperen voorlopig even niet de 13 gebruikelijke vlaggen, van de provincies en de hofstad. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft die dinsdag weggehaald. In plaats daarvan hees hij vlaggen die speciaal zijn gemaakt voor de kerntop.
De Nuclear Security Summit wordt op maandag 24 en dinsdag 25 maart gehouden in het World Forum in Den Haag. De stad zet in deze laatste weken de puntjes op de i. Zo hebben straten een opknapbeurt gekregen, worden er hekken neergezet en zijn afvalbakken weggehaald uit de omgeving van het congresgebouw waar de top wordt gehouden. Aan een toren naast het World Forum is een enorm geveldoek voor de top opgehangen.
Het gebeurt vaker dat de provincievlaggen in hartje Den Haag worden vervangen voor speciale gelegenheden. Zo wappert de Nederlandse vlag er op nationale feestdagen. Op coming-outdag waren er 13 regenboogvlaggen te zien. Bij de viering van 200 jaar koninkrijk vorig jaar hingen er ook speciaal gemaakte vlaggen bij de Hofvijver.
Alles over de kerntop kun je lezen in het dossier.