Onderzoeksraad wil meer informatie over tramongeluk in Delft-Rijswijk

RIJSWIJK - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) wil meer informatie verzamelen over de twee tramongelukken op zondag 2 maart in Delft-Rijswijk en die op maandag in Rotterdam voordat het besluit om wel of geen uitgebreider onderzoek naar die ongevallen te doen. Dat zegt dinsdag een woordvoerder van de onderzoeksraad.
De raad wil eerst beoordelen of onderzoek van de raad een meerwaarde heeft. Ook andere partijen doen vaak onderzoek, zoals de politie of Inspectie Leefomgeving en Transport. De raad doet geen onderzoek naar de schuldvraag of aansprakelijkheid, maar wil achterliggende oorzaken kunnen blootleggen om dergelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen. ´Dan moeten die achterliggende redenen er wel zijn´, licht een woordvoerder toe.
De raad verzamelde maandag ter plekke informatie. Dat deed het ook bij het ongeval op de grens Delft-Rijswijk. Daar vielen toen 19 gewonden. In Rotterdam raakten 31 mensen gewond en gingen er uiteindelijk 29 naar het ziekenhuis. Onduidelijk is nog hoe het nu met die gewonden is.