App voor kinderen om verkeersexamen te oefenen

Fietsen
Fietsen
DEN HAAG - Veilig Verkeer Nederland komt met een app om kinderen en ouders te stimuleren meer te oefenen voor het verkeersexamen. Het aantal basisschoolleerlingen dat zakt voor het Praktisch Verkeersexamen is de afgelopen jaren toegenomen, aldus Veilig Verkeer Nederland (VVN).
In 2007 zakte 1,5 procent van de kinderen voor het verkeerexamen. Het percentage lag in 2013 op 4 procent. Volgens VVN oefenen kinderen te weinig in de praktijk. De app moet ervoor zorgen dat kinderen beter voorbereid zijn op het examen.
Ouders moeten met hun kinderen de straat op. Een kind kijkt met andere ogen naar het verkeer dan een ouder. Via de app krijgen ouders tips waar ze op moeten letten met oefenen.

Verkeersslachtoffers

‘Het is een zorgwekkende ontwikkeling. Het oefenen is de manier om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeer leer je door te doen’, zegt Linda van der Eijck, directeur van VVN.
Het verkeersexamen van VVN bestaat uit twee onderdelen. Kinderen uit groep 7 en 8 doen in maart het praktijkexamen. Het theorie-examen is op 10 april voor kinderen uit groep 7.