De Omroep West-verkiezingskaravaan is woensdag in Westland

Gemeentehuis gemeente Westland
Gemeentehuis gemeente Westland
WESTLAND - De Omroep West-verkiezingskaravaan is woensdag in Westland. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De dag eindigt met een groot lijsttrekkersdebat.
De centrale vragen tijdens de verkiezingskaravaan zijn: Moet er alsnog één nieuw gemeentehuis komen in Westland? Hoe is te voorkomen dat tuinders vertrekken? Geeft de gemeente te veel uit aan cultuur? Moeten er meer huurwoningen komen in Westland?

Debat

De dag wordt afgesloten met het live-radiodebat van Omroep West en AD, vanuit de studio van de WOS aan de Wittensstraat 7 in ‘s- Gravenzande. Tussen 18.00u en 19.00 uur debatteren lijsttrekkers met elkaar onder leiding van Tjeerd Spoor en Lot van Bree.
Dankzij een unieke samenwerking tussen de regionale omroep en de krant staan de gemeenteraadsverkiezingen volop in de spotlights. Tijdens het debat is ook een optreden van cabaretier Sjaak Bral, die de politiek op zijn geheel eigen wijze zal belichten.
Het lijsttrekkersdebat is niet alleen rechtstreeks te horen op 89.3 Radio West, maar is ook via internet te volgen op omroepwest.nl/verkiezingen. Op deze website vind je ook alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen in Westland. Zo is er bijvoorbeeld het Kieskompas te raadplegen. Hierbij krijg je na het invullen van een vragenlijst een uitgebreid stemadvies.
Kortom: De gemeenteraadsverkiezingen 2014 volg je bij Omroep West en het AD.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur zijn de verslaggevers dinsdag regelmatig te horen op 89.3 Radio West. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan. Het debat is op 89.3 Radio West te horen tussen 18.00 en 19.00 uur.