250 mensen gebeld over dood zwangere Nalina Bhoelai

LEIDERDORP - De politie heeft 250 mensen gebeld op zoek naar informatie over de dood van de 30-jarige Nalina Bhoelai uit Leiderdorp. Het gaat om mensen die in de buurt van haar flat zijn geweest. Hun gegevens werden opgevraagd.
Nalina Bhoelai (30) werd op 30 oktober zwaargewond gevonden in het trappenhuis van haar flat aan het Raaphorst in Leiderdorp. Ze overleed aan haar verwondingen. Haar ex-partner wordt ervan verdacht iets met haar dood te maken te hebben.
Om meer te weten te komen heeft de politie 250 mensen gebeld die op 30 oktober in de buurt van de flat zijn geweest. Hun telefoonnummers werden gevorderd bij de eigenaar van een zendmast in de buurt. 'Je hebt dan alleen telefoonnummers, geen verdere gegevens. Die nummers hebben we vervolgens allemaal gebeld', zegt woordvoerder Lex Benden. 'We hebben deze mensen benaderd om informatie in te winnen.'
Voor het onderzoek werd toestemming gegeven door de officier van justitie die de zaak behandelt. 'Daarover wordt niet lichtvaardig beslist', zegt Benden. 'Maar dit is een ernstige zaak.'

Stand van het onderzoek

Hoe het onderzoek er inmiddels voor staat, daarover laten politie en Openbaar Ministerie niets los. De ex-partner van Bhoelai werd in november aangehouden en zit nog altijd vast. In januari werkte hij mee aan een reconstructie, om zijn verhaal te toetsen aan de situatie in de flat.
Justitie houdt rekening met een misdrijf omdat ook enkele spullen van Bhoelai zijn verdwenen, zoals een tas die ze altijd bij zich droeg. 'Dat past niet bij een ongeluk', zei persofficier van justitie Wouter Bos eerder.
Nalina Bhoelai was enkele maanden zwanger. Of de verdachte de vader was, is niet bekendgemaakt.