HYS The Hague knokt zich terug in strijd om landskampioenschap

HYS The Hague - Raphael Joly
HYS The Hague - Raphael Joly
DEN HAAG - HYS The Hague heeft dinsdagavond in de Haagse Uithof gewonnen van Heerenveen Flyers. De ijshockeyers zegevierden in de extra tijd met 3-2. Het is nu 3-3 in de best-of-seven serie en woensdagavond wordt de allesbeslissende wedstrijd gespeeld.
Den Haag heeft dat gedaan dat door velen onmogelijk werd gehouden. De eerste drie wedstrijden gingen allemaal naar de Flyers. Supporters gingen er van uit dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat HYS definitief zou worden uitgeschakeld.
Maar de Hagenaren wisten zich ook dinsdagavond terug te knokken uit een kansloze positie. Na twee periodes stonden ze door doelpunten van Tony Demelinne achter met 0-2. In de derde periode kwam HYS langszij door doelpunten van Ronald Wurm en Raphael Joly.

Man van de wedstrijd

In de extra tijd werd HYS The Hague onder druk gezet door Heerenveen Flyers. Maar Raphael Joly werd de man van de wedstrijd door de winnende treffer te scoren.
Door de overwinning zijn de twee partijen weer in evenwicht: 3-3. Woensdagavond wordt de allesbeslissende wedstrijd gespeeld in de Haagse Uithof.