Instellingen

'Absurde' prijsstijgingen in Haagse parkeergarages

DEN HAAG - Het betaald parkeren in de Markthofgarage en de Pleingarage in Den Haag is dit jaar met respectievelijk 50 en 44 procent gestegen. Volgens Detailhandel Nederland zijn dat de sterkste prijsstijgingen van Nederland.

Voor de Nationale Parkeertest zijn 80 garages door heel Nederland onder de loep genomen. Detailhandel Nederland noemt de stijgingen in Den Haag 'absurd'. Landelijk gezien gingen de tarieven voor betaald parkeren in parkeergarages omhoog met zo'n 5 procent.

'Consumenten zijn het zat om deze bizarre tarieven op te hoesten voor een parkeerplek', zegt Jildau Schuilenburg van Detailhandel Nederland. 'Het enige antwoord dat gemeenten en parkeerbedrijven daar tot nu toe voor hadden was nog verdere tariefsverhoging.'

Duurste van het land

In Amsterdam staan traditiegetrouw de duurste garages. In de Dam/Bijenkorfgarage en de Kolkgarage betaal je 5,71 euro per uur. De tarieven voor parkeren op straat stegen dit jaar met 2 procent, maar het aantal betaalde parkeerplekken is door gemeenten sterk uitgebreid.