Rotterdam The Hague Airport straks ook bereikbaar per tram

rotterdam the hague airport stock
rotterdam the hague airport stock
DEN HAAG - Vakantiegangers en zakenlui kunnen over een paar jaar ook met de tram naar Rotterdam The Hague Airport. De luchthaven heeft nu nog geen rechtstreekse ov-verbinding met Den Haag en Delft.
Het Stadsgewest Haaglanden en de Stadsregio Rotterdam willen de Haagse tramlijn 1 doortrekken. Via de TU Delft en Technipolis Delft (tracé van tramlijn 19) moet die dan de luchthaven en daarna Rotterdam (tracé tramlijn 25) aandoen.
Er rijdt nu alleen vanuit Rotterdam een bus een pendeldienst naar de luchthaven. Met de nieuwe tramverbinding zijn reizigers straks vanuit Den Haag Centrum binnen 40 minuten op de luchthaven en vanuit Rotterdam of Delft binnen 15 minuten.

Ook Scheveningen en Rotterdam-Zuid verbonden

Ook ontstaat er een directe tramroute tussen Scheveningen Bad en Rotterdam Zuid. Haaglanden en Rotterdam gaan de plannen meteen uitwerken.
Het is nog niet bekend hoeveel de verbinding zou kosten en wie dat bedrag zouden betalen. Volgens een Rotterdamse woordvoerder komen de kosten 'wel boven de 100 miljoen euro'. De nieuwe tramverbinding moet in 2020 klaar zijn.