Concurrentie voor ondernemersclubs

Presentatie programma De Mos
Presentatie programma De Mos
DEN HAAG - De gevestigde organisaties als Koninklijke Horeca Nederland, het MKB Den Haag en de Kamer van Koophandel Den Haag krijgen concurrentie.
De Groep de Mos/Ouderen Partij gaat na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe brancheorganisatie oprichten: de Haaglandse Bedrijven Vereniging (HVB). De reden daarvoor is dat de partij het ‘helemaal heeft gehad’ met de bestaande clubs.
‘Deze organisaties doen geen bal voor het midden- en kleinbedrijf en focussen zich puur op ‘bakkie-bakkie doen’ met grotere partijen,’ aldus lijsttrekker Richard de Mos. ‘Deze drie huidige clubs zijn verworden tot elitaire prietpraatverenigingen die de hardwerkende ondernemers in deze stad helemaal vergeten omdat de plek op het pluche ze nou eenmaal prima bevalt.’

Geen lidmaatschap betalen

De Haaglandse Bedrijven Vereniging  moet een belangenbehartiger worden waarvoor geen lidmaatschap betaald hoeft te worden. Een organisatie ook ‘die geen peperdure overhead heeft en die er echt is voor de ondernemers in de regio Haaglanden,’ aldus Eugène de la Croix, directeur van De Uithof.
Een andere reden is dat de MKB Den Haag gisteren een stemadvies gaf. Die organisatie adviseerde VVD, D66 of CDA te stemmen. De Groep de Mos eindigde helemaal onderaan.