VIDEO: HYS The Hague plaatst zich voor finale landskampioenschap

Hys-Flyers
Hys-Flyers
DEN HAAG - HYS The Hague heeft zich woensdagavond in De Uithof op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van het landskampioenschap. In de laatste wedstrijd van een best-of-seven serie versloeg het Heerenveen Flyers met 5-2.
HYS overklaste de tegenstander vanaf het begin van de wedstrijd en nam al in de vierde minuut de leiding door een doelpunt van Creg Collins. Dankzij doelpunten van Raphael Joly, opnieuw Creg Collins en Nick Anderson werd de eerste periode afgesloten met een 4-0 voorsprong.
In de tweede periode liepen de Haagse hockeyers verder uit naar 5-0. Doelpuntenmaker was opnieuw Raphael Joly. Ondanks een Haags overwicht scoorde Andrew Krelove Heerenveen Flyers naar 5-1. In de derde periode kwamen de Friezen nog terug tot 5-2, maar de overwinning van HYS kwam niet meer in gevaar.

Opmerkelijke prestatie

Dankzij de winst mag HYS The Hague het in de finale om het landskampioenschap opnemen tegen Tilburg Trappers. En dat is een opmerkelijke prestatie, want in de best-of-seven serie tegen Heerenveen Flyers kwamen de Haagse ijshockeyers op een 0-3 achterstand. Dankzij vier overwinningen op een rij zegeviert HYS alsnog met 4-3.
Vorig jaar speelden de Haagse ijshockeyers ook in de finale tegen de Tilburg Trappers om de titel. HYS The Hague won toen de best-of-five serie met 3-0.