Instellingen

Boze reacties na uitspraak Wilders over Haagse Marokkanen

Geert-Wilders-campagne-camera's-gesprek met kiezers-den haag
Geert-Wilders-campagne-camera's-gesprek met kiezers-den haag

DEN HAAG - Politici reageren boos op een uitspraak die PVV-leider Geert Wilders woensdag deed tijdens zijn campagne in Den Haag. Dat meldt de NOS.

Wilders zei tijdens een bezoek aan de markt in Loosduinen dat zijn kiezers stemmen voor 'een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen.'

In het televisieprogramma Pauw en Witteman zei SP-leider Roemer dat hij schrikt van dit soort opmerkingen. Volgens Roemer gaat Wilders hiermee verder dan voorheen. Eerst sloot hij een godsdienst uit, nu een hele bevolkingsgroep. 'Hij gaat hier duidelijk een grens over'. Roemer concludeerde dat hij niet met 'zo'n partij' wil regeren.

VVD-fractieleider Zijlstra zei in Pauw en Witteman dat je niet moet kijken naar de afkomst van mensen, maar naar hun bijdrage aan de samenleving. Hij weigerde echter eventuele nieuwe samenwerking met de PVV uit te sluiten.

PvdA-voorzitter Spekman schrijft op Twitter dat 'Wilders idiote uitspraak over een stad met minder Marokkanen laat zien wat er op het spel staat. Vreselijk.'